Adrian Păunescu și Nicolae Dabija – eterne amprente ale spiritualității românești
- vizualizări: 489
Catedra de limba română și terminologie medicală a USMF „Nicolae Testemițanu” a organizat un cenaclu literar cu genericul „Adrian Păunescu și Nicolae Dabija – poeții creațiile cărora sunt eterne amprente ale spiritualității românești”.
În cadrul evenimentului, mediciniștii au adus un omagiu autorilor prin evocarea celor mai frumoase creații ale acestora. Au recitat poezii, au cântat și au înscenat un fragment din Tema pentru acasă de Nicolae Dabija, un roman profund, care te face să trăiești împreună cu protagoniștii dragostea, libertatea, durerea, răbdarea, sacrificiul… Profund marcați de aceste trăiri au fost, în special, studenții străini, care au încercat să transmită cele mai frumoase emoții prin rolurile interpretate.
Imaginea sfântă a părinților, plini de griji și dragoste, de seninătate și demnitate, a prins contur prin poeziile lui Adrian Păunescu „Rugă pentru părinți” și „Repetabila povară”, iar interpretarea cântecului „Galbenă gutuie”, pe versurile aceluiași poet, a copleșit audiența și a readus în memorie clipe, locuri și oameni dragi.
,,Recital de poezii la o casă de copii”, scrisă de Nicolae Dabija a atins cele mai sensibile coarde ale sufletului. Ruga unui orfan ,,Înfiați-mă vă rog frumos, Vă promit că am să fiu cuminte…”, a emoționat până la lacrimi auditoriul.
Cenaclul a fost organizat în data de 18 aprilie 2016, de studenții din grupele de studenți alolingvi și străini F1508, M1532 și M1447, cu susținerea conferențiarului universitar Argentina Chiriac, șef catedră Limba română și terminologie medicală, și a asistentului universitar Tatiana Trebeș.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii